RECEPT GEMENGDE GROENTEN A LA GRECQUE

Groente gerecht uit Griekenland voor 4 personen

Ingredienten

  • 800 gram gemengde groenten, bv. bloemkool- of broccoliroosjes, paprika, courgette, aubergine, sjalotten, wortel, sperziebonen, etc.
  • 750 ml groentenbouillon
  • 250 ml witte wijn
  • sap van 1 citroen
  • 2 el honing
  • 2 tl geplette korianderzaadjes
  • 10 zwarte peperkorrels
  • 2 laurierbladen
  • 2 kruidnagels
  • 6 teentjes knoflook, gepeld
  • 2-3 takjes peterselie

Bereiding

Breng de bouillon met de rest van de ingrediënten, behalve de groenten, aan de kook en laat op laag vuur onafgedekt sudderen tot het mengsel met de helft is gereduceerd, ca. 30 minuten.
Haal de vloeistof door een zeef en doe terug in de pan. Breng opnieuw aan de kook en doe de groenten naar keuze erbij. Kook ze beetgaar (let daarbij op hoelang iedere afzonderlijke groente nodig heeft, doe niet alles in één keer in de pan) en haal ze met een schuimspaan uit de pan. Verdeel over 4 borden en schep over iedere portie wat van de bouillon.

Recept 14 keer bezocht en 5 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Bezoekers hebben hier nog geen recensie opgegeven. Voer nu uw reactie in!