RECEPT GEMBERSAUS

Lekker bij Pangsit goreng of saté

Saus gerecht uit Indonesie voor 4 personen

Ingredienten

  • 4 cm verse gember
  • 4 el suiker
  • 250 ml water
  • 1 el ketjap
  • 4 el witte azijn
  • 1 tl sambal
  • 2 el gembersiroop of 1 el gehakte stemgember
  • 2 tl maïzena

Bereiding

Schil de gember en rasp hem met het fijne gedeelte van de rasp. Doe samen met de suiker in een sauspan en laat op niet te hoog vuur karamelliseren. Doe er dan meteen het (hete) water bij en laat 5 minuten sudderen om wat in te dikken. Doe de ketjap, de azijn, de sambal en de gembersiroop erbij en laat nog even sudderen. Roer vervolgens de maïzena los met 1 el water en bind daarmee de saus.

Tips:
1. Voor een extra gladde saus haal de saus door een zeef nadat het water is toegevoegd en hij wat is ingedikt.
2. Met nog 2 el tomatenpuree of ketchup wordt het een tomaten-gembersaus.

Recept 19 keer bezocht en 17 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 9 obv 1 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering 9 van 10
Reactie Heb hem met de tom. puree gemaakt. was echt superlekker en goed gelukt.