RECEPT GEGRILLDE VIS MET SESAMSAUS

Vis gerecht uit Japan voor 4 personen, geschikt voor op of bij de barbecue.

Ingredienten

Foto: Gegrillde vis met sesamsaus
  • Saus
  • 0,3 dl sesamolie
  • 1 gedroogd pepertje
  • gehakte knoflook
  • 1/2 kopje sesamzaadjes (gemalen of tahini)
  • 2 dl dashi
  • 0,7 dl sojasaus
  • 0,2 dl citroensap
  • 200 gram verse tonijn, in plakjes van 3 mm dik
  • 200 gram zeebaars, in plakjes van 3 mm dik
  • 200 gram heilbot, in plakjes van 3 mm dik
  • 150 gram taugeh
  • 1/4 kool, in dunne reepjes

Bereiding

Voor de saus, verhit de sesamolie, als die heet genoeg is het pepertje toevoegen, vuur lager zetten en de knoflook toevoegen. Eventjes bakken en van het vuur halen.

Meng de gemalen sesam met de dashi, sojasaus en citroensap goed, voeg dan het olie-peper mengsel toe en meng goed.

Taugeh en kool heel eventjes blancheren. Samen mengen en in schaaltjes serveren.

De vis een een goede pan heel eventjes dichtschroeien en serveren met de groenten en de dip.

Recept 28 keer bezocht en 7 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Bezoekers hebben hier nog geen recensie opgegeven. Voer nu uw reactie in!