RECEPT GEGRILLDE GEMARINEERDE KIPFILET MET KERSTOMATENSAUS

Gevogelte gerecht uit Italie voor 4 personen, geschikt voor op of bij de barbecue.

Ingredienten

Foto: Gegrillde gemarineerde kipfilet met kerstomatensaus
  • 0,5 dl olijfolie
  • 1 el gehakte knoflook
  • 2 el gehakte verse oregano
  • 4 kipfilets
  • Kerstomatensaus
  • 250 gr kerstomaatjes
  • 0,5 dl champagne azijn
  • 1/4 tl komijn
  • 1/4 tl gehakte verse oregano
  • 1/4 tl gehakte knoflook
  • 1 spaans pepertje
  • klein bosje verse koriander, gehakt
  • 3 lenteuitjes, gehakt

Bereiding

Meng de olie, knoflook en oregano in een schaaltje. Leg de kip op bord en bedruip met de marinade. Bedekken en koel bewaren voor 12 uur.
Verwarm een grillpan voor en grilleer de kip tot gaar en serveer met de saus.

Saus
In een sauspan kerstomaatjes, azijn, komijn, oregano, knoflook, pepertje, zout en peper laten sudderen op medium vuur, 10 minuten. Pureren in een keukenmachine en dan de gehakte koriander en lenteu er door roeren. Op smaak brengen met zout en peper.

Recept 19 keer bezocht en 8 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Bezoekers hebben hier nog geen recensie opgegeven. Voer nu uw reactie in!