RECEPT GEGRILLDE GARNALEN IN SAFFRAANSAUS

Recept voor garnalen in saffraansaus, let op met de saffraan het kan overheersen.

Vis gerecht uit Spanje voor 4 personen, geschikt voor voor kerst en andere feestdagen.

Ingredienten

  • 500 gr. Grote, gepelde garnalen
  • 0,5 dl olijfolie
  • 1/2 kopje gehakte sjalotjes
  • 5 teentjes gehakte knoflook
  • 1/2-1 el saffraan
  • 6 dl witte wijn
  • 8 dl slagroom
  • 2 el bloem, opgelost in wat water
  • sap van een halve citroen
  • zout en peper naar smaak
  • Peterselie en paprika voor garnering

Bereiding

Grill de garnalen in de olie tot licht gebruind aan beide kanten. Doe de sjalotjes, knoflook, saffraan en witte wijn in een sauspan en breng aan de koop. Zet het vuur laag en laat pruttelen tot het vocht voor de helft gereduceerd is, ongeveer 10 minuten.

Roer de slagroom erin met het sap, zout en peper en laten pruttelen voor nog 15 minuten. Voeg dan de bloem met water toe en nog 5 minuten laten pruttelen. Schenk de saus in het midden van een bord en plaats de garnalen op de saus. Garneren met fijngehakte peterselie en wat paprika poeder.

Serveren met stokbrood.

Recept 19 keer bezocht en 34 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Andere recepten die mogelijk interessant zijn

Gambas Pil Pil
 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 8 obv 1 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie heeeeeeeeeelllll goed