RECEPT GEGRILDE ZALM MET THAISE RODE CURRY EN PAKSOI

Vis gerecht uit Thailand voor 4 personen

Ingredienten

  • 4 kleine struikjes paksoi (toko) of 1 grote
  • 3 el olie
  • 1 el Thaise rode currypasta
  • 400 ml kokosmelk
  • 1 stengel citroengras
  • 1 el bruine suiker
  • sap van 1 limoen
  • 2 1/2 el vissaus (nam pla)
  • 4 zalmfilets van ieder ca. 175 gram
  • zout en peper

Bereiding

Kook de kleine struikjes paksoi of de in grote stukken gesneden grote paksoi 2 minuten in gezouten water. Giet af en laat afkoelen.

Verhit 1 el olie in een sauspan en fruit daarin de currypasta 30 seconden. Voeg de kokosmelk, de stengel citroengras (eventueel gehalveerd), de suiker, het limoensap en 1 1/2 el vissaus toe. Kook op laag vuur tot het mengsel wat dikker wordt, 6-7 minuten en zet weg.

Smeer de zalmfilets in met 1 el olie en bestrooi met zout en peper. Leg ze 15 cm onder de gril en gril ze ca. 5 cm aan iedere kant.
Verhit ondertussen de resterende el olie in een koekenpan en roerbak daarin de paksoi tot hij hier en daar begint te bruinen, ca. 4 minuten. Besprenkel hem met de resterende el vissaus.

Breng de currysaus opnieuw aan de kook en lepel hem op 4 voorverwarmde borden. Leg op ieder bord een zalmfilet en een struikje paksoi. Lekker met jasmijnrijst en een pittige komkommersalade.

Recept 14 keer bezocht en 112 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 9,5 obv 2 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering 9 van 10
Reactie Echt een heerlijk gerecht !

Datum
Naam
Waardering 10 van 10
Reactie Dikke tien voor dit recept. Met dit recept kun je als amateurtje doen alsof je echt kunt koken. En het ziet er ook nog geweldig uit met weinig moeite.