RECEPT GEGRATINEERDE KIP EN COURGETTE

Gevogelte gerecht uit Turkije voor 4 personen

Ingredienten

  • 1 kip
  • 1/2 tl gemalen laurier
  • 1 tl gedroogde rode peper (pul biber)
  • 4 el olijfolie extra vergine
  • 50 gram bloem
  • 250 ml warme melk
  • 1 ui, fijngehakt
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 2 lente-uien, in stukjes van 2 cm
  • 1 grote courgette, in de lengte gehalveerd en vervolgens in dikke plakjes
  • zout en zwarte peper
  • 200 gram Kasar kaas of Mozzarella, geraspt

Bereiding

Kook de kip in ruim water met zout een half uur. Haal uit het water en laat afkoelen. Verwijder het vel en de botten en snijd het vlees in stukken. Leg de stukken vlees in een lage ovenschaal en strooi er de rode peper, zout, zwarte peper en laurier over. Leg er ook de plakjes courgette en de lente-uien tussen.

Verhit de olijfolie in een pan en fruit hierin de ui 3 minuten. Voeg de knoflook toe en fruit even mee. Doe de bloem erbij en fruit deze ook een minuutje mee. Giet dan langzaam de warme melk erbij en roer goed met een garde zodat er een egale saus ontstaat. Kruid hem met peper en een snufje zout en giet hem over de kip en groenten in de ovenschaal. Verdeel er vervolgens de geraspte kaas over.

Verwarm de oven voor op 180 graden en bak het gerecht 35-40 minuten tot de kaas een bruin korstje begint te krijgen. Serveer er rijst of gebakken aardappels bij.

Tip: bewaar de bouillon en maak daar Turkse kippensoep mee.

Recept 6 keer bezocht en 28 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 8 obv 2 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie zr zr lekker heb het gegeten met gebakken aardappelen gekruid met rozemarijn

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Misschien ook lekker met bulgur

Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Dit was erg lekker. Heb wat tijm toegevoegd en gewone Goudse kaas gebruikt en gebakken aardappelen met rozemarijn ernaast geserveerd. Misschien nog champignons erbij zou lekker zijn.