RECEPT GECONFIJTE ZALMFILET IN KRUIDENOLIE

Recept uit nl.culinair van Tonny Leeflang

Vis gerecht uit Nederland voor 4 personen, geschikt voor voor kerst en andere feestdagen.

Ingredienten

  • 4 x 200 gram zalmfilet zonder vel
  • sap van 1 limoen
  • 1 theelepel truffelolie, echte
  • 3 eetlepels persilladekruiden of mengsel van 1 el janes crazy salt + 4 el prov. kruiden;
  • 1 eetlepel provençaalse kruiden
  • 3 knoflooktenen, gesnipperd
  • zeezout, niet teveel want de persillade bevat ook zout
  • peper
  • extra virgine olijfolie

Bereiding

Wrijf de zalmfilets aan alle kanten in met persillade- en provençaalce
kruiden, zout en peper, leg ze in een diepe ovenschaal, meng 2 dl. olie,
truffelolie, knoflook en citroensap en giet het over de zalm, vul aan met
zoveel olijfolie dat de zalm ruim onder staat, dit kan eventueel een dag van tevoren.

Laat de zalm in, een oven van 45° C. in ca. 50 minuten (afhankelijk van de dikte van de zalmfilet)garen.

Presentatie: laat de zalm even uitlekken, serveer op voorverwarmde bordenmet onze vissaus, dubbelgedopte tuinboontjes en (truffel) aardappelpuree.

Omdat elke oven anders is: let de eerste keer goed op en noteer steeds de (eigen)oventijd bij het recept.

Recept 12 keer bezocht en 5 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Bezoekers hebben hier nog geen recensie opgegeven. Voer nu uw reactie in!