RECEPT GAMBAS PIL PIL

Recept voor heerlijke grote garnalen in een romige saus van knoflook, chili en room.

Vis gerecht uit Spanje voor 1 persoon, geschikt voor voor kerst en andere feestdagen.

Ingredienten

  • 7-8 grote garnalen, schoongemaakt en gevlinderd gesneden (staartje nog vast de rest doorgesneden)
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 1/2 el boter + wat olie
  • 1 snufje chili vlokken
  • 4 el room
  • 3 el water
  • zout en peper naar smaak
  • eventueel wat fijngesneden peterselie

Bereiding

Bak de garnalen in de hete boter en olie tot bijna gaar, voeg de knoflook toe en zet het vuur lager.

Voeg de room toe met de chili, breng op smaak met peper en zout. Als het te dik is wat water toevoegen. Bestrooi met peterselie.

Serveren met stokbrood.

Dit recept is erg gemakkelijk voor meerdere mensen te maken, bak de gambas dan in niet te grote hoeveelheden tot zo goed als gaar en houd die warm. Dan in dezelfde pan de saus maken en de garnalen hier weer in verwarmen.

Recept 31 keer bezocht en 0 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Andere recepten die mogelijk interessant zijn

Gegrillde garnalen in saffraansaus
 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 7,5 obv 2 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Dit recept klaargemaakt met op de markt in Span-je gekochte pil-pil kruiden (paprika- en chilipoeder, gedroogde spaanse pepers en plakjes gedroogde knoflook) in ruim olijfolie, in een vuurvast schaaltje in de oven op 200 graden Celsius. De gepelde gamba's in de gekruide olie leggen en in de oven zetten. Laat de olie zeer heet worden en serveer direct. Oppassen, zeer heet! Geef er vers stokbrood bij.

Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Veel gegoogled naar het recept maar die van ana lijkt het toch het meeste op met wat ik ervaren heb in spanje

Datum
Naam
Waardering 7 van 10
Reactie mijn gambas pil pil
voor vier pers.1 kilo ongepelde kleine gambas
twee teentjes knof
virgen olijfolie
twee eetl.sherry
een theel.paprikapoeder
en chilipepertjes naar behoefte peterselie of koriander fijngesneden
pel de gambas,verdeel over vuurvaste schaaltjes,giet er zoveel olijfolie op dat ze onder staan rest van de ingredienten erbij roeren zodat alles zich goed mengt, ong. 10 min onder een hete grill,serveren met stokbrood en groene salade