RECEPT FRIKADEL

Recept toegestuurd door Carla Latumahina-Kelder. Je kan ze op verschillende manieren maken,met gehakt en met cornedbeef. Ik (Carla) doe het meestal met cornedbeef.

Tapas+Mezze gerecht uit Indonesie

Ingredienten

  • 1 blikje cornedbeef,
  • 2 grote gekookte aardappelen,
  • 1 teentje gesnipperde knoflook,
  • 1 klein gesnipperde ui,
  • wat peper en fijn gesneden selderij

Bereiding

Alles goed mengen tot een egaal mengsel dan balletjes ter grote van een ei maken door de paneermeel halen en in olie bakken.

Uiteraard kan je het aanpassen aan je eigen smaak.

Hoop dat je dit net zo lekker vind als degene die bij mij komen eten het is altijd weer een succes.

Recept 246 keer bezocht en 44 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Andere recepten die mogelijk interessant zijn

Maiskoekjes
 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 7,6 obv 11 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Smaak was goed. Alleen balletjes waren tijdens bakken in de olie wat ingestort. Waren meer kleine pannenkoekjes geworden.Misschien had er meer aardappel ingemoeten.

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Fricandel met corned beef heeeeeerlijk.
Jammer dat er mensen zijn die het ransig en wat minder vinden. Ik zeg maar zo als je geen molukker van afkomst bent eerst proberen en dan pas commentaar geven!
Selamat makam.

Je recepten zijn geweldig,Capeau!

Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Oe ik hou van die dingen!!

Ik maak ze zelf met corned beef.
frituur blokjes aardappel, die prak ik met cornedbeef, selderij, gebakken uitjes uit potje, peper, zout, nootmuskaat en knoflookpoeder.
Ik maak hier kleine platte rondjes van en haal ze door de ei en doe ze in de olie bakken.

Als ik met gehakt doe, doe ik vaak in grote ovenschotel maar dan met gekookte piepers en dezelfde kruiden. ook lekker en snel.

Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Ik ben een Indo, en ik ken het ook met corned-beef (gemaakt door Indische oma of Indonesische moeder). Verukkelijk!! Of het nou Moluks, Indisch, met wel of geen gehakt is: ieder z'n ding, als het maar LEKKER is :-).

Datum
Naam
Waardering 10 van 10
Reactie vind de molukse frikadel heerlijk,
gemaakt met cornedbief.
geleerd van mijn molukse vriendin.



Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Sommige mensen begrijpen er ook helemaal niks van. Het is zowiezoo met CornedBeef. Er is een reden dat er onderscheid wordt gemaakt tussen de Molukse en Indische keuken. Indisch is lekker.. maar tis het gewoon net niet.

Datum
Naam
Waardering 9 van 10
Reactie Het is een typisch moluks recept. Mijn moeder en oma zijn beiden molukse en maken het ook op die manier. Het kan met gehakt of cornedbeef. Cornedbeef vind ik persoonlijk lekkerder. Warm en koud is lekker. Eet het soms wel eens op brood als er over is.

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie mijn molukse moeder gebruikte ook corned beef en ook op molukse feesten werd dit gebruikt.HEERLIJK.Getuigt niet van enig respect om het woord RANZIG hier voor te gebruiken.

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie @ Chefkok Lima Bintang

precies zo heb ik het geleerd van mijn tante :)
ik had van mijn ex schoonmoeder het recept voor sambal goreng meeste weet ik nog uit mijn hoofd maar weet jij het misschien ?

groetjes anouk

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie In een molukse frikadel hoort toch echt corned beef. Ranzig??..toch een kwestie van smaak. Wat voor ingredienten je naast de basisingredienten gebruikt is wederom een kwestie van smaak, die van mijn oma zijn toch het lekkerst...;-)).

Zoveel eilanden..zoveel frikadellen..

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie In een molukse frikadel hoort toch echt corned beef. Ranzig??..toch een kwestie van smaak. Wat voor ingredienten je naast de basisingredienten gebruikt is wederom een kwestie van smaak, die van mijn oma zijn toch het lekkerst...;-)).

Zoveel eilanden..zoveel frikadellen..

Datum
Naam
Waardering 7 van 10
Reactie in de molukse cultuur noemen wij het forkudel

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Allereerst, frikadel is een puur Molukse gerecht. Deze vind je alleen bij Molukse rijsttafel. Vroeger werd dit alleen gemaakt bij een feestmaal. Wat ik hier allemaal lees werd mij al duidelijk dat dit gerecht nog vrij onbekend is. Frikadel is het lekkerste als 't warm wordt gegeten. Het recept is:
- aard.blokjes frituren, goed laten uitlekken en daarna pureren
- corned beef (JA CORNED BEEF en GEEN gehakt) rullen in een koekepan of in de oven droog bakken (wel eerst kapot maken met een vork en verspreidt op de bakplaat). Al het vet moet er nl uit.
- Doe de aard, corned beef, heel fijn gehakte selderij, koriander, zwarte peper, knoflook(poeder), klein stukje fijngemaakte maggiblokje en eigeel in een kom. Meng het geheel goed door elkaar en laat het goed koud worden (het beste is afdekken en een nacht in de koelkast)
- indien het te "nat"of te zacht is, gebruik hiervoor paneermeel.
- kneed van dit mengsel klein ovale balletjes
- haal het door de eiwit en doe het 1 voor 1 voorzichtig in de hete olie...Bak ze lichtbruin.
En dat noem je pas frikadel. Serveren met warme rijst, groenten (wokken) en daging smoer, heerlijk....

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Zo ken ik het ook, met gehakt. En ik heb het recept van een Indonesische vrouw.

Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Volgens mij is het met gehakt en dan de oven in??? Rare frikadel hoor met corned beef??

Datum
Naam
Waardering 7 van 10
Reactie was laatst in Indonesie en daar maakte men frikadel van 1 blikje cornedbeef op 1 1/2 pond aardappel. Knoflook, noot en en sambal oelek erbij.
Rollen in geklopt ei, rollen in panneer, bakken in olie. wah! lekker deze...

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie mijn oma maakt het altijd met aardappel, corned beef, ui en selderij. dat is het mengsel
daarna rolt ze de balletjes in ei en dan gooit ze het in de pan!

HEERLIJK! :)

Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Corned beef hoort er zeker wel in...is zeker niet ranzig, het zorgt voor een wat zoutige smaak....ik mis alleen de nootmuskaat en de eieren....eiren om te binden en de dooiers voor het goudgele korstje...laat het mengsel wel een uur opstijven in de koelkast

Datum
Naam
Waardering 5 van 10
Reactie In frikadel hoort geen corned beef maar gehakt.
Natuurlijk nootmuskaat en koriander. Volgens mijn indische oma.

Datum
Naam
Waardering 6 van 10
Reactie Ik zou het niet gauw met corned beef proberen, lijkt me toch een beetje ranzig. Gewoon rundergehakt en liefst ook nog wat nootmuskaat en gemalen kruidnagel erdoor. En sambal.