RECEPT DIPSAUS AUBERGINE EN HUMUS VEGETARICH, VEGANISTISCH EN VEDISCH

Het aubergine recept heb ik van tv en wel van Ainsley Harriott. Ik heb het wel aangepast. Het humus recept van een vriendin.

Vegetarische gerecht uit Nederland

Ingredienten

  • AUBERGINE DIPSAUS, die komt er aan: vegetarisch-veganistisch en vedisch
  • aubergine
  • sap van een halve citroen
  • 1 teentje knoflook [weglaten uit vedisch recept]
  • beetje gemalen komijn
  • peterselie
  • 1 eetlepel griekse yoghurt of sojayoghurt voor veganisten
  • zout
  • peper
  • HUMUS DIPSAUS vegetarisch en veganistisch en vedisch
  • 200 gram kikkererwten
  • 1 preistengel [ weglaten uit vedisch recept]
  • 3 wortelen
  • 1 teentje knoflook [weglaten uit vedisch recept]
  • 2 eetlepels sojasaus
  • theelepel bouillonpoeder
  • 1 laurierblad
  • 1 eetlepel bonekruid
  • snuifje tijm
  • mespuntje cayennepeper
  • ½ eetlepel paprikapoeder
  • ½ eetlepel koenjit

Bereiding

Eerst een aubergine roosteren op de barbecue. Ongeveer 20 min.
Daarna open snijden en de inhoud in een schaal scheppen.
Daar het sap van een halve citroen bij, wat olie, teentje knoflook, beetje gemalen komijn, peterselie, de yoghurt, wat zout en peper. Dan goed mixen en klaar is je dipsaus.

Humus
Kook de erwten met bonekruid, laurier en tijm.
Daarna het laurierblad verwijderen.
De groenten even stomen en dan alles in de blender door elkaar mengen.

Recept 29 keer bezocht en 9 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 4 obv 2 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering 2 van 10
Reactie Op de kikkererwten na heeft dit niets met
HUMUS te maken.
Het smaakt wel, maar een basis HUMUS bestaat uit
kikkerwerwten koreanderzaad tahina (geroosterd
sesamzaad met citroensap) en olijfolie.
Het beste zou zijn hier een nieuwe naam te bedenken.

Gegroet Rudy

Datum
Naam
Waardering 6 van 10
Reactie P.S.
De bovenstaande waardering slaat alleen op het
HUMUS deel van het recept.
Als ??dipsaus is het o.k.