RECEPT DICHTGESCHROEIDE TONIJN MET GROENTEN

Heerlijk zomers recept, supersnel klaar en heel gezond. Zie de eigen foto!

Vis gerecht uit Japan voor 2 personen

Ingredienten

Foto: Dichtgeschroeide tonijn met groenten
  • Ca. 250 gram super verse tonijn
  • wat sesamolie, om de vis in te wrijven
  • wat sesamzaadjes
  • stukje gember van 2 cm, geraspt
  • 5 el goede sojasaus
  • 1 el limoensap
  • 1/2 el sesamolie
  • 1/2 spaans pepertje fijngesneden (afhankelijk van smaak met zaden)
  • 1 a 2 stronken paksoy of soortgelijke groente, heel grof gesneden
  • 3 lenteuitjes in grove stukken
  • 100 gram taugeh

Bereiding

Mengel maken van geraspte gember, sojasaus, sesamolie en limoensap en pepertje.

De moot tonijn inwrijven met sesamolie en ruim bestrooien met sesamzaadjes en grof gemalen peper. De sesam en peper in de vis drukken.

Pan verhitten en daarin de groenten heel snel bakken, echt maar heel eventjes. Kruiden met peper en zout en verdelen over 2 borden.

Nu de vis in dezelfde pan op hoog vuur dicht schroeien, maximaal 1 minuut per kant. Vis uit pan nemen en in dunne plakjes snijden en verdelen over de 2 borden. Wat van de dressing over de vis scheppen en serveren maar.

Eten met stokjes, maakt het een stuk leuker ;-)

Recept 25 keer bezocht en 88 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 8,4 obv 8 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Prima gegeten. De bereiding is snel, gemakkelijk en de smaak is heerlijk. Goed lunchgerecht.

Datum
Naam
Waardering 10 van 10
Reactie Superlekker. Eenvoudig te bereiden. Groenten inderdaad heel even wokken, blijven ze lekker knapperig. Supersausje!!!

Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie We hebben heerlijk gegeten en het is inderdaad zo klaar.

Datum
Naam
Waardering 7 van 10
Reactie Ik heb heerlijk gegeten. De groenten verving ik door prei in repen gesneden en roergebakken. Gesmuld.

Datum
Naam
Waardering 6 van 10
Reactie hahahahahahahah moeten het perse 2 personen uit japan zijn

Datum
Naam
Waardering 9 van 10
Reactie Subliem, om je vingers bij op te eten. Had geen andere groenten in huis dan lange paprika´s en komkommer maar dat werkt heel goed. De frisheid van de komkommer is zelfs erg lekker in combinatie met de hete peper, ook al zal men de combinatie in Japan niet zo snel gebruiken.