RECEPT DENDENG BLADO

Recept voor indonesisch rundvlees, gefrituurd en gekookt met een pittige saus.

Vlees gerecht uit Indonesie voor 4 personen

Ingredienten

Foto: Dendeng Blado
  • 500 gram sukadelappen
  • 10 daun salam
  • 10 el zonnebloem, arachide olie
  • 5 lomboks
  • 7 sjalotten
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 stukjes laos van 3 cm
  • 1 tomaat
  • 10 rawits
  • 1 tl suiker
  • 1 el limoensap

Bereiding

Snijd het vlees in dunne plakjes van ca. 5 cm. Doe ze in een apn met ruim water en 5 daun salam en breng aan de kook. Laat het vlees in 1-1 1/2 uur op laag vuur gaar worden.

Schep het vlees uit de pan en laat uitlekken. Eventueel nog dunner maken met een vleeshamer. Verhit olie en bak de plakjes knapperig bruin.

Maak de lomboks schoon en snijd ze in ringetjes. Pel de sjaloten en knoflook en snijd fijn. Schil de laos en snijd fijn. Snijd de tomaat in partjes. Maak de rawits schoon en wrijf fijn in de vijzel.

Fruit de knoflook, lomboks, sjalot en rawits in 4 el olie. Voeg de laos, resterende daun salam, suiker en zout naar smaak toe. Meng dan het vlees met de tomaat en limoensap erdoorheen.

Recept 26 keer bezocht en 12 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 10 obv 1 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering 10 van 10
Reactie Verrrrukkkkellllijkkk!