RECEPT COUSCOUS A LA MARCO

Heerlijk Couscous recept. Ik wist niet waar ik het onder moest zetten, dus maar bij de pasta gedaan.

Pasta gerecht uit Nederland voor 2 personen

Ingredienten

  • 175 gram couscous
  • 1 kippenbouillonblokje
  • 1 rode ui, in blokjes
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 courgette, in kleine blokjes
  • 1 el harissa
  • 1 tl komijn
  • 1 tl fenegriek zaadjes
  • ca. 3 cm van het wit van een prei, heel dun gesneden ringen
  • 1 handvol kruiden (basilicum, peterselie, bieslook) fijngesneden

Bereiding

Bereid de couscous volgens de verpakking, ipv water, de couscous bereiden in kippenbouillon.

Ui samen met de knoflook eventjes bakken, harissa, komijn en fenegriek toevoegen en eventjes laten bakken. Dan de courgette blokjes toevoegen en op hoog vuur bakken. OP smaak brengen met peper en zout.

Dan de couscous toevoegen en goed mengen zodat de couscous alle smaken krijgt. Eventueel nog verder kruiden met peper en zout.

Als laatste de kruiden toevoegen samen met de flinterdunne prei. Eventjes mee verwarmen en serveren.

Wij hebben het op met wat lamsspiesjes. Ook lekker zal kebab gehaktspiesjes zijn.

Vrij gemakkelijk en erg lekker.

Recept 42 keer bezocht en 36 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 9 obv 2 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering 10 van 10
Reactie Geweldig recept. Wij eten het vaak met bijvoorbeeld gegrilde lamshaasjes, of met o.a. harissa gekruide kiphaasjes of runderreepjes en natuurlijk diverse soorten salades: Heerlijk.....
Groetjes

Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Lekker zo couscous maken. Was eigenlijk heel gemakkelijk en ik heb weer een recept voor het einde van de week. Echt eens proberen, wel opletten dat je de couscous niet overkookt.