VIDEO RECEPT CHOUCROUTE A ALSACIENNE

Recept voor Zuurkool op Franse wijze Bron: Kookse TV

Groente gerecht uit Frankrijk

Ingredienten

Foto: Choucroute a alsacienne
  • Voor 4 personen
  • 750 gr. zuurkool
  • 150 gr. gerookt spek
  • 2 plakken casselerib
  • 2 plakken bloedworst
  • 2 runderworstjes
  • 2 varkensworstjes
  • 1 ui, gesnipperd
  • 10 jeneverbessen
  • 3 dl. riesling (witte wijn)
  • bouillonblokje

Bereiding

Download de Flash Player om een fimpje van de bereiding te zien.

Was de zuurkool en laat die goed uitdruipen.

Bak de spek uit en schep het uit de pan. Bak in het vet de gesnipperde ui glazig.

Doe het spek terug in de pan. Voeg de zuurkool, jeneverbessen en het verkruimeld bouillonblokje toe.

Voeg de wijn toe en laat dit 30 minuten stoven.

Bak ondertussen de bloedworst en de worstjes. Leg het vlees op de zuurkool en zet het 30 minuten in de oven op 150C.

Serveer het met gekookte aardappelen. Eet smakelijk!

Recept 31 keer bezocht en 0 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Bezoekers hebben hier nog geen recensie opgegeven. Voer nu uw reactie in!