RECEPT CHINESE IMPERIAL PALACE GENERAL TSOS CHICKEN

Gevogelte gerecht uit China voor 7 personen

Ingredienten

  • Maak de saus en koelen tot gebruik
  • Saus
  • 1/2 kopje bloem
  • 0,6 dl water
  • 1 1/2 tl gehakte knoflook
  • 1 1/2 tl gehake gember
  • 3/4 kopje suiker
  • 1/8 l soyasaus (kikkoman)
  • 0,6 dl witte azijn
  • 0,6 dl sherry
  • 1 pot geconcentreerde kippebouillon
  • Meng alles in een afgesloten pot en koelen.
  • Vlees
  • 1 1/4 kg gesneden kipfilet
  • 0,6 dl soyasaus
  • 1 geklopt ei
  • 1 kopje bloem
  • zwarte peper naar smaak
  • 200 gr. Gesneden lenteui
  • 8 kleine hete pepertjes (rawits), zaadjes verwijderd

Bereiding

Meng de kip, soyasaus en peper, klop hier het ei in en voeg de bloem toe. Meng tot alle kipstukjes bedekt zijn. Het ziet er niet uit, maar dat hoort zo ;) Frituur in hete olie, de kipstukjes tot ze mooi krokant zijn. Laat uitlekken op keukenpapier, zorg er voor dat de olie niet te snel afkoelt en bak dus maar een paar stukjes tegelijk.

Doe wat olie in een hete wok, voeg de lenteui en pepers toe en roerbak voor 30 sec. Roer dan het sausmengsel in de pan en kook tot die wat dikker wordt. Als het te dik wordt, nog wat water toevoegen. Als de saus goed is de kip hierin doen en verhitten.

Serveer met witte rijst of noodles.

Recept 150 keer bezocht en 8 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 8,3 obv 3 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering 10 van 10
Reactie Echt een overheerlijk recept!

Als de korst te slap wordt, heb je een fout gemaakt.
Je moet de kip frituren, met een krokante korst.

Dan in een aparte pan de saus laten indikken; dit moet behoorlijk dik worden.

Ten slotte serveer je de rijst met kip, en doe je de saus er over heen. Het duurt dan echt wel even voordat de korst slap wordt.

Serveertip: in plaats van gekookte rijst, 'fried rice' maken. Kook een pan met rijst, doe het in de koelkast, en de volgende dag opbakken met ei, champignons, en lenteuitjes.

Datum
Naam
Waardering 9 van 10
Reactie Heerlijk! Iedereen was enthousiast. N.a.v. Marco's opmerking over een slap korstje heb ik de kip en de saus apart geserveerd. Het kipje van general Tso komt hier zeker nog een keer op tafel.

Datum
Naam
Waardering 6 van 10
Reactie De tip bij dit recept is: METEEN SERVEREN. Echt waar, het is niet lekker als het korstje zacht wordt. Het was wel lekker, maar veel te veel werk voor dit resultaat. De frituur olie kun je meteen weggooien en ook de pan moet je dan erg goed schoonmaken.