RECEPT CHAMPIGNONSAUS MET ZONGEDROOGDE TOMATEN EN WIJN

Saus gerecht uit Amerika , geschikt voor voor kerst en andere feestdagen.

Ingredienten

  • 1 kopje gemengde paddestoelen
  • 1 el gehakte sjalot
  • 2 el boter
  • 2 dl bouillon
  • 3 el fijngesneden zongedroogde tomaten (of liever nog half gedroogde)
  • 4 dl room
  • 0,5 dl rode wijn
  • 1 el gehakte verse peterselie

Bereiding

Bak de paddestoelen en sjalot in wat boter op medium vuur. Roeren tot de sjalot zacht is, voeg de bouillon toe en laat dit inkoken tot de helft. Voeg de tomaten, room, wijn en peterselie toe en laat dit ca. 20 minuten sudderen. Tot er ca. een halve liter over blijft.

Lekker bij pasta en/of een gegrilld stukje vlees.

Recept 30 keer bezocht en 26 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 9,5 obv 2 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering 10 van 10
Reactie Héél lekker. Heb iets meer champignons gebruikt, namelijk het hele bakje van 250gram en was net goed. Voor de rest heb ik niets veranderd want het recept is goed zo, alleen voor nog extra smaak de vleessaus bijgevoegd van de struisvogelfilet en opgediend met kroketjes. Een aanrader!!

Datum
Naam
Waardering 9 van 10
Reactie Gewoonweg ongelooflijk lekker !
Zelf heb ik de hoeveelheiden wel wat aangepast. Ipv een kopje champignons, heb ik wel 400 gr gebruikt. Ook wat meer tomaatjes toegevoegd. Met de room ben ik wel wat kariger geweest, slechts 2.5 dl (naar mijn mening méér dan voldoende).
Dit op een gegrild stukje biefstuk met wat frietjes : een aanrader. Zelfs de kindjes (2 en 3 jaar) vonden het "yammie".