RECEPT CHAMPAGNESORBET MET AARDBEIEN

Sorbet op basis van champagne en suikersiroop met aardbeien

Zoete gerecht uit Frankrijk voor 4 personen, geschikt voor voor kerst en andere feestdagen.

Ingredienten

Foto: Champagnesorbet met aardbeien
  • 300 ml water
  • 400 ml champagne naar keuze
  • 180 gr suiker
  • 1/2 citroen, alleen het sap
  • 1 blaadje gelatine
  • 400 gr aardbeien of frambozen

Bereiding

Laat de gelatineblaadje in lauw water weken. Breng het water en de suiker aan de kook en laat 5 minuten zachtjes koken. Haal van het vuur en roer er, nadat de suikersiroop voldoende afgekoeld is, de champagne en de citroensap onder. Roer de gelatineblaadje eronder en zorg dat alles goed opgelost is. Laat de sorbet verder afkoelen en draai daarna af in ijsmachine. Doe 2/4 champagnesorbet in een hoog glas en vul aan met in vierengedeelden aardbeien

Recept 14 keer bezocht en 17 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Bezoekers hebben hier nog geen recensie opgegeven. Voer nu uw reactie in!