RECEPT CAESAR SALAD

Recept voor de beroemde Ceasar Salad, volop te varieren met gegrillde biefstuk, kip of zalmfilet.

Salade gerecht uit Amerika , geschikt voor voor kerst en andere feestdagen.

Ingredienten

Foto: Caesar Salad
  • Salade
  • 1 krop Romaanse sla, in grove stukken
  • 6 ansjovisfilets, in lengte gehalveerd
  • ½ komkommer, ongeschild, in dunne reepjes
  • 150 g gerookte zalm, in repen
  • 100 g Parmezaanse kaas, in schilfers geschaafd
  • takjes basilicum, peterselie
  • Dressing
  • 3 el witte wijnazijn
  • 1½ dl olijfolie
  • zout, peper
  • 2-3 ansjovisfilets, fijngeprakt 1 tl suiker
  • 1 el mosterdpoeder (Colmans)
  • 1 el Dijonmosterd
  • 1 el mayonaise
  • 2-3 el fijngesneden verse kruiden,
  • basilicum, peterselie
  • 1 el geraspte parmezaanse kaas
  • Voor de knoflookcroutons
  • 2 dikke plakken oud bruin brood,
  • in grove dobbelstenen
  • 3-4 el olijfolie
  • 1-2 teentjes fijngesneden knoflook

Bereiding

Dressing
alle ingrediënten voor dressing door elkaar roeren.

Croutons
oven voorverwarmen op 180'C. Dobbelstenen brood met olie en knoflook mengen en brood in oven in +- 10 min. krokant roosteren.

Salade
sla met dressing mengen en over borden verdelen. Ansjovisfilets, komkommer, zalm, croutons en parmezaanse kaas erover verdelen. Met takjes kruiden garneren.

Recept 22 keer bezocht en 52 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 5 obv 7 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Leuk receptje hoor, maar met een caesar heeft een salalde met gerookte zalm niet heel veel te maken.
@ admin: de naam van deze salade kan niet met deze ingredienten, een aanpassing zou handig zijn

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie

Een prima recept, maar het NIET uit Amerika (een Amerikaanse uitspraak is dan ook onin. De salade is uitgvonden door een in MEICO wonende Italiaan. Dat de salade in Amrika zeer populair is verandert niets aan dat feit. Maar verder: prima!

Datum
Naam
Waardering 1 van 10
Reactie Zoals gezegd: verander de naam als het iets ander is..


Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie als je het zelf veranderd moet je de naam ook veranderen

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie en oh ja, ik vind dus wel dat je in een restaurant er zeker van moet kunnen zijn dat een caesar salad de juiste dressing heeft en parmezaan, en niet opeens geitenkaas of zo. dan moet je het anders noemen. vind ik.

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie inderdaad: hou die zalm en komkommer, maar ook al die tuinkruiden eruit, en de mayonaise en de mosterd. het gaat om ei, knoflook, goede olijfolie, citroensap, worcestersuas, tabasco, scheutje rode martini (tip braakhekke), niet te veel ansjovis (afgespoeld) en goede harde koude sla. en dan mooi geschaafde parmezaan of oude boeren stolwijkse.
de knoflook moet echt royaal door de dressing en niet alleen op de in olijfolie zelfgebakken (bruin boerenbrood) gezouten croutons. vind ik!

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie wat er in de echte salade hoort te zitten is niet interessant (wat is echt? wie heeft dat bedacht dan?)
deze variant is origineel en lekker, daarnaast niet moeilijk te maken!!een echte aanrader anders wel als afwisseling!!

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie caesar schrijf je zo!!!

Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Subliem, magnifique! Werkelijk een appetijtelijke salade. Ook gewoon lekker voor gewoon, simpelweg genieten! Vanaf nu aan is het voor mij klaar: Caesar caesar!

Datum
Naam
Waardering 6 van 10
Reactie Deze Ceaser's was een welkome aanvulling bij mijn gerecht voor de familie: een lekker sourire de soucisse de porc. De bereiding is makkelijk, ook voor een enigzins onervaren beginner als ik. Ik betreur het alleen ten zeerste dat er op zo'n mooi site zulke reacties worden geplaatst als die door 'hezbollah international'. Is hier door de operator misschien iets aan te doen?

Mvg. Jean Paul

Datum
Naam
Waardering 3 van 10
Reactie Bonjour everyone!!

3 is mijn liefste cijfer

Wij vindt ook lekker geeet met schapie: extravaganze de porc sur un petit lit de côtes reserve!

See you! Araffat

Datum
Naam
Waardering 7 van 10
Reactie Sophie heeft gelijk: in een echte Ceasar's hoort geen komkommer en geen zalm. Bovendien hoort de dressing ook nog knoflook, cognac en worcestershiresaus te bevatten.
Maar dat neemt niet weg dat al die variatie er erg lekker bij is.
Zalm echter niet. Mijn klassieke versie bevat vaak een gepaneerde, bruingebakken kipfilet, in reepjes gesneden en nog warm bovenop de salade gelegd. Bestrooien met veel parmezaan en smullen maar

Datum
Naam
Waardering 4 van 10
Reactie Sorry hoor, maar komkommer hoort er niet in en zalm ook niet. Ik vind wel dat je je bij het origineel moet houden en anders moet je de salade gewoon een andere naam geven. Dit is verwarrend.

Datum
Naam
Waardering 6 van 10
Reactie Leuk gevonden met die zalm.
hoewel het eigenlijk een amerikaanse salade is en dus zonder vis geserveerd behoord te worden.
TIP...probeer eens met dunne plakjes gegrilde biefstuk (betrooid met cajunkruiden) en croustinos,
=broodcroutons,gedroogde appel en uitgebakken speklardons. Pittig en toch lekker fris.