RECEPT BRUSSELSE WAFELS

Brusselse wafels worden meestal gegeten met vers fruit, slagroom of roomijs.

Zoete gerecht uit Belgie voor 4 personen, geschikt voor voor kerst en andere feestdagen.

Ingredienten

Foto: Brusselse wafels
  • 1 vanillestokje
  • 2,5 dl melk
  • 100 gram boter
  • 250 gram bloem
  • 15 gram verse gist
  • 2 eieren, gesplitst
  • 1 eetlepel fijne tafelsuiker
  • snufje zout
  • 50 gram geleisuiker
  • poedersuiker
  • optie: 1 zakje vanillesuiker

Bereiding

Voorbereiding: Snijd het vanillestokje in de lengte open. Breng in een niet te kleine pan de melk aan de kook met de boter en het vanillestokje. Neem de pan van het vuur en klop de bloem er beetje bij beetje door. Laat alles op een laag vuur 5 minuten zachtjes pruttelen. Verwijder het vanillestokje en laat de massa afkoelen.

Verkruimel de gist en los de gist op in 125 ml lauwwarm (absoluut niet warmer, anders gaat de levende gist dood!) water. Roer het gistmengsel en de eidooiers door het beslag.

Klop de eiwitten stijf met de suiker en spatel ze voorzichtig, samen met het zout, door het beslag. Zet de kom op een warme tochtvrije plek en leg een vochtige doek over de kom. Laat het deeg in ca. 1 uur in omvang verdubbelen.

Bereiding: Maak het wafelijzer warm. Giet er beslag in (de vorm mag niet meer dan voor driekwart gevuld zijn) en bestrooi met wat geleisuiker. Bak de wafels in ca. 6 minuten mooi bruin en gaar.

Bestrooi de wafels met poedersuiker. Geef er eventueel verse aardbeien of warme kersen op sap met slagroom bij.

Recept 129 keer bezocht en 69 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Andere recepten die mogelijk interessant zijn

Lichte ijsparfait met aardbeien
Foto: Lichte ijsparfait met aardbeien  

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 1 obv 1 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering 1 van 10
Reactie Ik heb het beslag precies als beschreven gemaakt ze waren mooi bruin geworden maar de smaak was niet goed zeg maar geen smaak. Niet voor herhaling vatbaar!

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Om de wafels luchtig te maken dien je spa bruis toe te voegen ipv van de volledige hoeveelheid melk.

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Op de markt heb ik gezien dat wafelverkopers hun wafelijzer niet invetten, hoe doen ze dat ?
Hoe krijgen ze hun wafels zo luchtig en krokant ?

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Ik heb het recept gemaakt en er zit te weinig melk bij!
Als je het zou maken met die hoeveelheid dan wordt alles veel te dik.
Minimaal 4 1/2 DL melk.
Dan roeren tot het plakkerig deeg is.
Dan de rest, zorg dat het deeg niet te waterig is.
Maar aan de plakke kant.
Zo niet dan gaat deeg niet reizen!
Zo ja dan komt het veel omhoog.
De rest volgt vanzelf.

Heb zelf een poffesioneel wafelijzer.

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Als je een goede raad wilt...weeg de ingrediŽnten PRECIES af! Dat is zeer belangrijk.

Het deeg kan ook mislukken als te warm of benauwd is.

Volg de instructies in het recept ook.

Ronny Henri

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Hoe kan ik mijn waffsel krokant

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Hoe kan ik mijn wafsel krokant maken, en
wat moet ik er bij doen, om ze krokant te maken

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie ....alles precies opgevolgd, alleen kreeg ik een dikke brij i.p.v. dat het beslag op het ijzer kon worden gegoten. Kan aan het feit liggen dat ik de hoeveelheden verviervoudigd heb en dat je dan relatief meer water nodig hebt. Geen idee.