RECEPT BROCCOLI IN OESTERSAUS

Groente gerecht uit China voor 4 personen

Ingredienten

  • 500 gram broccoliroosjes
  • Voor de saus:
  • 75 ml kippenbouillon
  • 2 el oestersaus
  • 1 1/2 donkere sojasaus
  • 1/2 tl suiker
  • 1 tl sesamolie
  • zout en peper
  • 2 tl ma´zena opgelost in 2 el water
  • 2 el geroosterd sesamzaad

Bereiding

Zet een kom met ijswater klaar.
Breng een grote pan met water en zout aan de kook en doe de broccoliroosjes erin. Kook ze 4-5 minuten tot ze beetgaar zijn. Haal ze met een schuimspaan uit de pan en gooi ze in het ijswater. Haal ze er meteen weer uit. Laat uitlekken in een vergiet.
Breng in een sauspan de kippenbouillon, oestersaus, sojasaus, suiker, sesamolie, peper en een snufje zout aan de kook. Laat even inkoken en doe dan het ma´zenapapje erbij. Laat de saus indikken en voeg de broccoli toe. Roer het geheel goed door en serveer met de sesamzaadjes eroverheen gestrooid.

Recept 21 keer bezocht en 22 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Andere recepten die mogelijk interessant zijn

Roergebakken paksoi
Komkommer met pikante vulling
   

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 8,5 obv 2 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering 9 van 10
Reactie Ik had er ook nog wortel in schijfjes aan toegevoegd. Zo had ik het ooit bij de Chinees op. Echt een aanrader dit recept en supermakkelijk.

Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Lekker bij de nasi.