RECEPT BOTERKIP

Recept voor een rijk kipgerecht uit india, kruidig en rijk.

Gevogelte gerecht uit India voor 4 personen

Ingredienten

Foto: Boterkip
  • Tandoori kip
  • 4 kipfilets, in blokjes
  • 4 el tandoori kruiden
  • 1/4 kopje yoghurt, griekse
  • 1 el vers geraspte gember
  • 1 el gehakte knoflook
  • sap van 1/2 limoen
  • beetje olie
  • zout en peper naar smaak
  • Boter saus
  • 1 1/2 kopje slagroom
  • 125 gram boter
  • 2 el tomatenpuree
  • 1 el geraspte gember
  • 1 el garam masala
  • 2 el komijn, geroosterd en gemalen
  • 1 el chili poeder
  • 1 groene sp. peper, in ringen
  • handje vol gehakte koriander

Bereiding

Marineer kip met alle ingredienten voor de kip, minimaal 4 uur, liefst de hele nacht.

Rooster dan in een oven tot gaar of aan stokjes op bbq.

Voor de saus
Smelt de boter op laag vuur. Meng tomatenpuree met 1/4 kopje water, voeg room toe en roer. Voeg gember, komijn, garam masala, chili poeder en sp. peper. Voeg dit bij de gesmolten boter en laat 10 minuten pruttelen.

Eventueel water toevoegen als het te dik wordt.

Voeg dan de kip toe en vewarm goed door. Voeg zout en peper naar smaak toe. Net voor serveren de koriander er nog doorheen.

Serveren met rijst of naan.

Recept 33 keer bezocht en 0 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Bezoekers hebben hier nog geen recensie opgegeven. Voer nu uw reactie in!