RECEPT BOONTJES, RODE UI EN GEROOSTERDE AARDAPPELSALADE MET ROZEMARIJNVINAIGRETTE

Salade gerecht uit Amerika voor 8 personen, geschikt voor voor kerst en andere feestdagen.

Ingredienten

  • 1,5 kg rode aardappels
  • 1,2 dl olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 0,5 dl rode wijnazijn
  • 1 el verse rozemarijn
  • 1 rode ui, gehalveerd en in dunne reepjes
  • 1 kg boontjes, schoongemaakt en gehalveerd
  • 24 kalamata olijven, ontpit en gehalveerd

Bereiding

Verhit de oven voor op 200 C.

Halveer de aardappels (ongeschild) en snijd de helften in mooie partjes. Meng de partjes met 0,6 dl olie en rooster de aardappels in de oven. Regelmatig omdraaien zodat ze aan alle kanten bruin worden. In totaal ca. 30 minuten. Af laten koelen.

Doe de knoflook in een blender met de azijn, rozemarijn en pureer dit. Giet de olie er langzaam bij met de motor aan tot een mooie dressing ontstaat. Op smaak brengen met peper en zout.

Kook de boontjes tot gaar. Doe de ui in ijs water en dan droogdeppen met keuken papier.

In een grote schaal de aardappels, ui, boontjes en olijven mengen. Voeg naar smaak wat van de dressing toe en gooi dit lichtjes om.

Het lekkerst op kamertemperatuur.

Recept 11 keer bezocht en 6 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 8 obv 1 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Klinkt goed, maar waarom moet de ui in ijswater???