RECEPT BASKISCHE TONIJNSCHOTEL

Marmitako

Vis gerecht uit Spanje voor 4 personen

Ingredienten

  • 750 gram tonijnfilet
  • 50 ml olijfolie
  • 1 grote ui, gehakt
  • 4 tenen knoflook, gehakt
  • 2 groene paprika's, in reepjes
  • 1 blik tomaten, gehakt
  • 1 rode Spaanse peper, gehakt
  • 1 el paprikapoeder
  • zout en peper
  • 750 gram aardappels, geschild en in blokjes
  • 250 ml witte wijn

Bereiding

Verhit de olie op halfhoog vuur in een grote braadpan en voeg de ui, knoflook en paprika's toe. Fruit deze tot ze zacht zijn en voeg dan de tomaten met sap, Spaanse peper, paprikapoeder en zout en peper toe. Laat 5 minuten op halfhoog vuur sudderen en doe dan de aardappels erbij. Laat weer 5 minuten rustig koken, ondertussen af en toe roerend. Giet de wijn erbij, sluit de pan en laat ca. 20 minuten sudderen op laag vuur. Controleer tussentijds of het niet droogkookt.
Snijd ondertussen de tonijn in hapklare stukken. Voeg ze toe aan het groentemengsel in de pan en laat 5-6 minuten sudderen tot de tonijn gaar is. Laat nog 5 minuten staan met het deksel op de pan en serveer met bv. stokbrood en een salade.

Recept 23 keer bezocht en 58 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 7,3 obv 3 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering 7 van 10
Reactie Makelijk recept snel klaar en goed te happen.

Datum
Naam
Waardering 7 van 10
Reactie Eenvoudig te maken eenpansgerecht. De kinderen vonden het ook lekker. Heel smaakvol.

Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Recept werkt zelfs goed met tonijn uit blik. En wat olijven erdoor is ook lekker.