RECEPT BAMI, VEGETARISCH, VEGANISTISCH EN VEDISCH

Vegetarische gerecht uit China voor 4 personen

Ingredienten

  • BAMI vegetarisch, veganistisch en vedisch
  • 1 blok tofu naturel
  • voor de marinade:
  • 3 eetlepels soja
  • 2 teentjes knoflook [ weglaten uit vedisch recept]
  • ½ theelepel gemberpoeder
  • 1 theelepel sambal
  • 3 eetlepels olie
  • mie
  • 2 uien [ vervangen door mespunt asafetida in vedisch recept]
  • 1 ons taugé
  • wat paksoi
  • wat Chinese kool

Bereiding

wok

De tofu een uur in de marinade laten staan. Daarna 5 min op hoog vuur bakken in de olie.
Voeg daar de klein gesneden groenten aan toe, te beginnen met de uien.

Serveer een salade vooraf van:

Chinese kool
wortel
taugé

met een DRESSING bij de Chinese kool van:

1 teentje knoflook [ weglaten uit vedisch recept ]
1 eetlepel walnotenolie
1 eetlepel olijfolie
1 eetlepel witte wijnazijn
1 eetlepel soja
¼ theelepel cayennepeper
¼ theelepel peper
¼ theelepel gemberpoeder

Recept 16 keer bezocht en 12 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 6 obv 1 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering 6 van 10
Reactie dit is geen recensie maar een vraag: wordt de mie toegevoegd na het bakken van de tofu met de groente? (dit is mij onduidelijk gebleven)