RECEPT ASPERGES OP VLAAMSE WIJZE

Asperges met hardgekookte ei en geklaarde boter

Groente gerecht uit Belgie voor 4 personen, geschikt voor voor kerst en andere feestdagen.

Ingredienten

Foto: Asperges op Vlaamse wijze
  • 16 asperges
  • 4 eieren
  • 150 ml geklaarde boter
  • 50 gr fijngehakte peterselie
  • peper uit de molen
  • zout
  • selderijzout

Bereiding

gezouten water. Laat ze daarna uitlekken in een vergiet. Smelt de boter en schep het schuim eraf. Neem een kleine pollepel en schep het zuivere gedeelte van de gesmolten boter eruit en doe het in een andere pan. Voeg naar smaak zout, peper en selderijzout bij. Verdeel de asperges over 4 borden, 4 stuk per persoon. Kook de eieren hard, schil ze en plet het wit en geel afzonderlijk. Verdeel de geplette eiwit en eigeel nu over de ' borden, vooran de asperges. Hak de peterselie zeer fijn en verdeel de gehakte peterselie vlak achter de geplette ei. Schep een kleine pollepel van de warme geklaarde boter over de asperges, maar niet over de ei en peterselie! Dien op.

Recept 20 keer bezocht en 9 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Andere recepten die mogelijk interessant zijn

Aardappelsalade met chili en lenteui
Foto: Aardappelsalade met chili en lenteui  

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Bezoekers hebben hier nog geen recensie opgegeven. Voer nu uw reactie in!