RECEPT AARDAPPELBALLETJES

Tapas+Mezze gerecht uit Griekenland voor 4 personen, geschikt voor op of bij de barbecue, kinderen of met kinderen te maken.

Ingredienten

  • 500 gram aardappels, gekookt, geschild en gepureerd
  • 200 gram feta
  • 1 kleine ui, geraspt
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 2 el fijngehakte peterselie
  • 2 tl citroensap
  • 2 grote eieren, gesplitst
  • zout en peper
  • geroosterd broodkruim (of paneermeel)
  • olie

Bereiding

Doe de aardappelpuree in een kom en prak er met een vork de feta, ui, knoflook, peterselie, citoensap, eierdooiers en zout en peper doorheen. Vorm er kleine balletjes van (als het mengsel te slap of te plakkerig is, voeg dan wat bloem toe). Klop de eiwitten lichtjes en rol er de balletjes doorheen. Rol ze vervolgens door het broodkruim en bak ze in een laagje olie in een koekenpan of in een friteuse tot ze goudbruin zien.

Recept 27 keer bezocht en 30 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Andere recepten die mogelijk interessant zijn

Gefrituurde Aardappelballetjes
 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 8 obv 1 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie De balletjes heb ik gisteren gemnaakt samen met suvlaki en koolsalade en dat was een heerlijk combo. Ze bakten prima en vielen niet uit elkaar. Goed recept.