RECEPT AIOLI II

Recept van BBC - Gary Rhodes.

Saus gerecht uit Groot Britannie voor 6 personen, geschikt voor op of bij de barbecue.

Ingredienten

Foto: Aioli II
  • 1 grote aardappel gekookt, ongeschild
  • 2 grote tenen knoflook, geperst
  • 2-3 eieren 7 minuten gekookt
  • 150 ml mayonaise
  • snufje saffraan, in 2 el warm water
  • 100 ml olijfolie
  • 2-3 el citroensap
  • zout en cayenne peper naar smaak

Bereiding

Prak de aardappel (zonder schil), terwijl die nog warm is. Voeg de knoflook, gekookte eigeel (geen wit), mayonnaise en saffraan (met water eventueel). Dit alles goed mengen en langzaam de olie toevoegen en 2 el citroensap. Goed mengen en op smaak brengen met cayennepeper en zout en eventueel citroensap. Deze op kamertemperatuur serveren.

Recept 45 keer bezocht en 12 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 6 obv 3 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Zoals Jos Vermeulen al schreef betekent het woord niet meer dan knoflook en olie, heel simpel. En als daar allerlei leuke varianten op worden verzonnen is dat alleen maar leuk, maar er zijn alleen een beetje te veel mensen die denken het zogenaamde "echte" recept te kennen... denk even aan de naam...... knoflook en olie..... maar met aardappel vind ik het iig ook erg lekker! en noem het dan bijvoorbeeld aioli con papa...

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Wanneer er aardappelen in het geheel worden gebruikt heet het geheel Patatas Aioli..
Aioli is letterlijk in het Nederlands, knoflookmayonaise. Dus zonder aardappelen is het gewoon Aioli.. Met aardappel is het Patatas Aioli..


Datum
Naam
Waardering 4 van 10
Reactie waarom moet een buitenlands recept vernachelt worden door het te verprutsen met ingredienten die er in het land van origiene re niet in horen

Datum
Naam
Waardering 6 van 10
Reactie voor de puristen geef ik hier het originele recept dat enkel bestaat uit look en olie (all i oli)
6 teentjes knoflook
1/2 l olijfolie virgen
zout
de knoflook in een mortier fijnstampen met het zout tot er een homogene massa verkregen wordt. Druppel voor druppel er de olijfolie bij doen, steeds in dezelfde richting roeren tot je een saus hebt
groeten uit spanje

Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie eindelijk iemand die het weet aioli moet met aardappel alleen zou ik wel de saffraan weg laten anders heeft het te veel weg van rouille