Spring

Soort Restaurants
Naam Spring
Straat Willemsparkweg 177
Postcode 1071GZ
Plaats Amsterdam
Telefoon 0206754421
Fax
Email info@restaurantspring.nl
Informatie Rosalie naar Opa en Oma toe en wij met z'n tweetjes een dag en nachtje naar Amsterdam. Voor de avond hebben we gereserveerd bij Spring, dat ligt niet te ver van ons hotel in Oud Zuid. De recensie op Iens hebben ons overgehaald om hier naar toe te gaan, we zijn benieuwd!

Het restaurant ligt op een kruispunt, bij een Tramhalte, mooie lokatie. Bij binnenkomst valt meteen op dat het erg licht is en erg smal van binnen. Dat het zo licht is komt vooral doordat het weer langer licht is en het nogal grote ramen heeft met geen raam decoratie of iets dergelijks. Het licht maakt mij niet zoveel uit, de krapte van binnen wel. De tafels staan nogal dicht bij elkaar en later blijkt dat het ook erg rumoerig is, "een kippenkooi ;-)".

De binnenkomst is erg vriendelijk, attent en vriendelijk personeel. Snel kunnen we wat drinken bestellen en dan krijgen we de kaart.

De kaart is redelijk uitgebreid en het is moeilijk kiezen, er is ook nog een menu van de dag. Wij gaan uiteindelijk a la carte.

Eerst krijgen we nog een amuse, een springroll van spinazie, feta en pijnboompitten met een komkommerdressing. Erg lekker.

De keuze valt op: Gemarineerde tonijn met avocadocreme en limoen en een oesterkroketje, voor Alice de Coquilles met crabcakes en tomatencoulis.

De tonijn is heerlijk zacht en het voelt erg licht aan, dat is wel zo goed, zeker als je weet wat we vanmiddag al gehad hebben ;-). Het is een lekker fris gerecht. Halverwege ruilen we ons bord zodat ik ook de coquilles goed kan proeven. Alices gerecht is ook erg lekker, de flinke coquilles lekker gebakken met een lekker krabkoekjes. Beide gerechten anders maar beide super lekker! Het vermelden waard is het brood en vooral de boter die we erbij krijgen. Deze boter is van rauwe melk gemaakt met zeezout (denk ik) en dit is de lekkerste boter die ik ooit heb gehad!!! Heerlijk!!!!

Als hoofdgerecht neem ik het Piepkuiken met morillesaus/jus en asperges met Artisjok tortelini, Alice neemt de risotto met zalmforel en asperges.

Mijn gerecht is echt helemaal top, zoveel smaken op mijn bord wat allemaal samenkomt met de saus (vindt het meer een jus lijken). Het piepkuiken is perfect gebakken met als toppertje het geconfijte stukje!!!

De risotto is ook erg lekker, al vind ik deze wat gewoontjes...... ik zou liever een ander soort basis zien, zoals paddestoelen en/of truffel ;-). Hij is verder wel gewoon goed!

Als toetje neem ik de Citroenkwarktaart met citroenijs en Alice neemt de Sinasappel Creme brulee met ijs.

Beide zijn erg lekker, vooral het citroenijs vind ik lekker, heerlijk fris.

Heerlijk gegeten, daar ligt het niet aan, alleen jammer van de drukte, doordat het zo'n klein, krappe zaak is.
Social
 
Door Marco
Datum In 14-4-2008
Fotos

Nog geen reacties

VOEG UW REACTIE TOE