Informatie over ingredient: daun jeruk

Info

Daun Jeruk ook bekend als djeruk purut, djeroek poeroet, citroenblad, kaffir lime leaf, daon djeroek.

Het is een aromatisch blad, zoiets als laurier alleen een andere smaak. De smaak is citroenachtig. Het wordt veel gebruikt in de indonesische, thaise en indiaase keuken.

De plant heeft ook nog een vrucht, die wordt ook wel eens gebruikt en heeft een zure smaak.


Enkele recepten met dit ingredient

Ayam Ingkung
Ayam Pedis (Hete Kip)
Ayam Pindang Serani
Babi Rica Rica
Be Sampi Base Bali
Fusion Lamsburger met Yoghurt Mintsaus
Ikan Bumbu Bali
Kabeljauw met Badjaksaus
Kare Ayam
Kip met rode currypasta en cashewnoten
Kipfilet met zoete basilicum en chili
Nasi Kuning
Petai Kecap
Pikante Kip
Pittige boontjes met garnalen en aardappel