browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Het regenwoud door naar Cameron Highlands

Posted by on januari 10, 2010

Na Melakka staan de Cameron Highlands op het programma. Dat betekent zo’n 300 km rijden naar het noorden en het binnenland in.

We lunchen onderweg lekkere kip met een kopje soep en rijst. Alice neemt Mee Rebus, noedels met een pittige saus, visballetjes, tahoe en groenten, ook lekker. Rosalie krijgt ook wat soep, rijst en kip. Dit soort stalletjes zitten er heel veel bij de grote stopplaatsen langs de tolweg, ideaal!!!

Meteen nadat we van de snelweg af gaan is het landschap anders, het lijkt wel een oerwoud waar we doorheen rijden! Een super kronkelige weg waar je maximaal 50 kan maar meestal niet harder dan 40. Het is wel een weg door prachtig landschap zeker als we langs wat thee plantages komen. Dit is wat mij betreft meer het echte Maleisie. Langzaam gaat ook de temperatuur omlaag, eerst is het 33C en als we er zijn zo’n 23C.

We stoppen nog in een dorpje Tanah Rata, vlakbij het hotel, om wat te drinken. Blijkt hier gewoon een Starbucks te zitten ;-), daar is Alice blij mee!

Daarna door naar het hotel, Strawberry Park Resort. Het ligt erg mooi en we krijgen een appartement met 2 slaapkamers en prachtig uitzicht!

Dat vergeet ik iedere keer te melden….. Hoe hier op kinderen wordt gereageerd? Nou heel leuk, Rosalie heeft enorm veel aandacht. Nu is ze nu ook wel prototype westers, blonde krullen en blauwe ogen. Mensen komen naar haar toe en vragen dingen aan haar en willen haar soms aanraken, maar daar wil madam niets van hebben. Rosalie wordt er wel eens verlegen van en kruipt dan achter mijn benen en gaat dan vragen wat die meneer of mevrouw vroeg. Allemaal heel vriendelijk, dus da’s wel fijn.

Verder met de reis, voor het eten gaan we terug naar het dorpje, daar eten we heerlijk Indiaas. Eindelijk de roti canai, da’s heel dun, als een crêpe, knapperig brood, daarbij krijg je dan de saus van een curry, de kipcurry saus met koriander is super! Verder hadden we nog naan brood, tandoori kipfilet en gebakken groenten. Echt lekker gegeten en nog wat extra roti canai besteld. Dit met 3 blikjes drinken kostte ons 23 ringit, wat € 4,50 is, dat slaat natuurlijk nergens op!

De volgende dag gaan we eerst naar een vlindertuin, Rosalie vindt het prachtig en ik kan lekker foto’s maken. Daar loopt een familie rondmet kleine kinderen, die kinderen hebben een muts op, sjaal om en handschoenen aan, echt waar. Het is hier ook maar 23 graden! 😉 Daarna gaan we naar een Teashop met een mooi uitzicht over een theeplantage. We nemen natuurlijk thee maar ik proef weinig bijzonders. Wel leuk foto’s maken.

Daarna weer lekker lunchen bij een Indiaas tentje, weer wat naan, roti canai, jus van curry, tandoori en groenten. Het was weer heerlijk.

Terug in het hotel gaat Alice even slapen. Er barst weer een bui los, Rosalie en ik gaan even zwemmen, binnenbad gelukkig maar niet zo leuk. Terug in de kamer krijgen we visite van een gecko, mooi beestje.

De dag erna gaan we naar een thee plantage. Prachtig uitzicht en een leuk weggetje om daar te komen. We gaan terug naar het dorpje om te lunchen en bij Starbucks langs te gaan. Daar werk ik de blog bij met foto’s en is mijn vader online en Skype ik met hem. Zo’n hippe ouders, dat hadden ze zelf niet verwacht denk ik.

De Cameron Highlands zitten erop, heel mooi gebied. Morgen rijden we naar Penang en begint het relaxdeel, eerst een week Penang en dan een week Langkawi. De tijd vliegt, we zijn nu al 6 1/2 week weg en het is voorbij gevlogen.

Van het thuisfront horen we vooral hoe koud het nu in Nederland is. Hopelijk is het iets warmer als wij thuiskomen.

[xmlgm ngg_gallery=16]

2 Responses to Het regenwoud door naar Cameron Highlands

 1. Nicolette

  Geweldig, dat er zelfs Starbucksen te vinden zijn middenin het ‘oerwoud’! Relax-ze nog maar maar even flink en ik hoop met jullie mee dat het snel afgelopen is met de kou (en dan vooral de sneeuw) hier!

 2. Janine Wamelink

  Dag lieve familie,

  Wat een prachtige foto’s hebben jullie gemaild.
  Echt een droom oord, doet me een beetje aan Bali denken lang geleden. Ik kan aan jullie gezichten zien
  dat jullie nu echt in een tropisch warm klimaat zijn.
  Nog bedankt voor jullie sms en kaartje voor Juul’s verjaardag. Ik heb een aantal keren geprobeerd terug te sms’en maar dat lukt niet. Heel lief dat jullie dat van te voren allemaal geregeld hebben.
  Voor jullie gaat de tijd misschien snel, van ons mogen jullie nu wel een keer terug komen !!
  Geniet nog lekker liefs Janine en familie