browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Maleisie

Legoland en Sarawak (Borneo)

De eerste nacht slapen we verrassend goed, ik ben wel wat vroeg wakker maar heb wel doorgeslapen. De kids en Alice slapen tot na negenen en dan moet ik ze nog wakker maken ook!We ontbijten Maleis, ik ga voor een ijs-Teh Tarik een vreemde ijsthee met zoete melk en specerijen, best lekker. Rosalie gaat voor … Continue reading »

Categories: Azie, Johor Bahru, Kuching, Maleisie | Tags: | Leave a comment

De reis naar Singapore – Johor Bahru

Na een goede nacht in het van der Valk hotel kunnen we naar Schiphol. De bus gaat vlotjes en we hebben echt weinig bij ons, 2 weekendtassen en 4 stuks handbagage, netjes! Zelfs de dame van Singapore Airlines kijkt op als we maar 2 stuks inchecken met z’n vieren 😉. Alles loopt eigenlijk soepel, alleen … Continue reading »

Categories: Azie, Johor Bahru, Maleisie | Tags: | 1 Comment

We kunnen weer!

Het is weer tijd voor de grote vakantie. Vorig jaar september al de eerste voorbereidingen getroffen, de vliegtickets. Toen twijfelden we nog over Amerika of Maleisië, de prijzen van de tickets gaven de doorslag: Maleisië en Singapore! Het hele jaar zoetjes aan de reis samengesteld, zo leuk om te doen. Het plan ziet er als … Continue reading »

Categories: Azie, Maleisie, Singapore | Tags: | Leave a comment

De reis terug

Nu we weten dat we naar huis gaan is het ook goed geweest. Helaas betekent dat wel een vlucht van 13 uur van Kuala Lumpur naar Frankfurt. Eerste deel gaat goed, we moeten eerst naar Kuala Lumpur. Om 10.45 zijn we op Langkawi airport. Inchecken op Langkawi gaat snel en makkelijk en gelukkig kunnen we … Continue reading »

Categories: Australie, Azie, Maleisie, Oceanie | Reacties uitgeschakeld voor De reis terug

Laatste stop Langkawi

Vanuit Penang gaan we naar Langkawi, om 8.30 moeten we vliegen. We moeten vroeg op staan, 5.30 gaat de wekker. Grappig is dat Rosalie onze kamer, letterlijk, op komt stuiteren. Wat een energie en goede zin! Op naar het vliegveld, eerst de auto naar de Hertz parkeerplaats maar die is niet te vinden! Dan maar … Continue reading »

Categories: Azie, Maleisie | Reacties uitgeschakeld voor Laatste stop Langkawi

Relaxen op Penang – Batu Ferringhi

Vanuit Cameron Highlands vertrekken we naar Penang, Batu Ferringhi om precies te zijn. Ons hotel ligt aan het einde van het plaatsje, het Bayview Beach Resort. Het is een groot hotel met verschillende restaurants, groot zwembad met een mooie tuin eromheen, van alles. Onze kamer is weer een gigantische 2 kamer versie. Ruimte zat dus. … Continue reading »

Categories: Azie, Maleisie | Reacties uitgeschakeld voor Relaxen op Penang – Batu Ferringhi

Het regenwoud door naar Cameron Highlands

Na Melakka staan de Cameron Highlands op het programma. Dat betekent zo’n 300 km rijden naar het noorden en het binnenland in. We lunchen onderweg lekkere kip met een kopje soep en rijst. Alice neemt Mee Rebus, noedels met een pittige saus, visballetjes, tahoe en groenten, ook lekker. Rosalie krijgt ook wat soep, rijst en … Continue reading »

Categories: Azie, Maleisie | 2 Comments

Koloniaal Melakka

We gaan naar Melakka vandaag. Na het ontbijt en een bezoek aan Starbucks, checken we uit. Even later komt iemand onze huurauto brengen. Niet supergroot maar genoeg ruimte voor al de bagage in de kofferruimte. Het is een Ford Focus met kofferbak. Na de formaliteiten rijd ik de auto voor, een van de eerste akties … Continue reading »

Categories: Azie, Maleisie | Reacties uitgeschakeld voor Koloniaal Melakka

Kuala Lumpur

Na een vrij korte nacht, toch wat jetlag, gaan we ontbijten. Een super uitgebreid buffet met westerse en Aziatisch ontbijt keuzes. Alice en Rosalie gaan voor westers, ik ga voor Maleisisch, Nasi Lemak. Dat is rijst gekookt in kokos met los daarbij: een kipcurry, ze hadden ook nog een inktvis curry, hardgekookt ei, pinda’s en … Continue reading »

Categories: Azie, Maleisie | 2 Comments

Maleisië geregeld……

Het Maleisie deel van onze reis is nu zo goed als geregeld. We moeten alleen nog de vlucht vanaf Langkawi naar Kuala Lumpur boeken en de halve dag in een vliegveld hotel. Afgelopen maandag hadden we een afspraak bij een reisburo om over onze wensen te praten. We hadden al een idee van wat te … Continue reading »

Categories: Azie, Maleisie | Reacties uitgeschakeld voor Maleisië geregeld……