RECEPT SZECHUAN RUNDVLEES

Vlees gerecht uit China voor 4 personen

Ingredienten

  • 350-400 gr dunne bami
  • 1 el olie
  • 4 teentjes knoflook, geperst
  • 2 uien, fijngesneden
  • 4 tl geraspte gember
  • 350-400 gr rundvlees, in dunne reepjes gesneden
  • 2 kleine groene paprika's in dunne reepjes
  • 0,6 dl oestersaus
  • 2 el soyasaus
  • 1 1/2 tl sambal
  • 250 gr tauge
  • 3 tomaten, in stukjes
  • 2 el pinda's
  • 5-6 lenteuitjes, in ringetjes

Bereiding

Kook de noedels en giet af. Tijdens het koken van de noedels de wok verhitten op hoog vuur. Voeg de olie toe en roerbak de uien 2 minuten, voeg de knoflook, gember en vlees toe. Roerbakken tot het vlees bruin wordt, voeg de paprika en oester- en soyasaus, de sambal en roerbak 2 minuten. Als laatste de tauge en tomaten toevoegen, verhitten. Dan de noedels toevoegen en goed mengen op het vuur. Bestrooien met de lenteui en pinda's.

Recept 21 keer bezocht en 17 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 8 obv 1 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Gemakkelijk te maken, snel klaar en ook nog overheerlijk!!!

Zeker voor herhaling vatbaar.