RECEPT LASAGNE MET TONIJN

Pasta gerecht uit Italie

Ingredienten

  • 125 ml crème fraîche
  • 1/4 l droge witte wijn (2 à 3 glazen)
  • 2 dl melk
  • 2 eetlepels bloem
  • 1 blikje tonijn
  • 3/4 pak diepvriesspinazie (in deelblokjes)
  • lasagnebladen
  • geraspte kaas
  • 1 groene paprika
  • 1 grote ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • 1 theelepel basilicum
  • 1 theelepel oregano
  • 1/2 theelepel zout
  • zwarte peper
  • olijfolie
  • 25 g bloem
  • 25 g boter
  • 1/4 l melk

Bereiding

Roer de wijn, crème fraîche, 2 dl melk en 2 eetlepels bloem tot een papje.
Snipper de ui.
Pers de knoflook uit.
Snijd de paprika in stukjes.
Fruit de ui, de knoflook en de paprika in de olijfolie.
Voeg de tonijn toe.
Voeg zout en de kruiden toe.
Vermeng met het papje.
Smelt de boter. Deze mag niet bruin worden!
Voeg de bloem toe.
Roer tot een egaal deeg is ontstaan.
Voeg scheutje voor scheutje de melk toe.
Doe in een ovenschaal en laagje tonijnsaus.
Leg hierop een laagje béchamelsaus.
Bedek dit met lasgnebladen.
Leg hierop een laagje spinazie en een laagje béchamelsaus.
Bedek dit met lasagnebladen.
Herhaal dit tot alles op is.
Bedek de laatste laag niet met lasagnebladen.
Bedek de lasagne met een ruime hoeveelheid kaas.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Bak de lasagne 30 tot 40 minuten.

Recept 35 keer bezocht en 49 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 8,3 obv 3 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering 9 van 10
Reactie heel lekker recept alleen met dat wijn er door heen nee dankje lijkt me niks maar verder mmmmm lekker

Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Yes, de receptuur is aangepast !!
Je kunt de spinazie ook gewoon door de saus doen.

Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Errug lekker.
Alleen is de bechamelsaus niet toereikend voor diverse laagjes, je kunt beter saus-bladen-saus etc. doen en eindigen met de bechamel/kaas.
Verder komen de spinazie-deelblokjes wel in de ingredienten maar niet meer in de bereiding voor.