RECEPT PASTA MET VIS
Ingestuurd door Rachel van Aalst
Pasta gerecht uit Italie voor 4 personen
Ingredienten
- 600 tot 800 gram Frutti di mare (gemengde vissoorten,
- met onder andere gerookte zalm, garnalen, krabsticks en inktvisringen,
- zowel vers als in diepvriesverpakking te krijgen).
- 40 gram boter
- 40 gram bloem
- ½ liter melk
- 1 visbouillonblokje
- crème fraîche
- Pasta (bijvoorbeeld tagliatelle)
- Olijfolie
- Knoflook
- Basilicum
Bereiding
Kook de pasta volgens de beschrijving op de verpakking.
Erg lekker bij dit recept is pasta met zeewier (te koop bij onder andere de Bijenkorf en delicatessenzaken). Ook kun je pasta met spinazie nemen.
Roer door de gekookte en afgegoten pasta (altijd even naspoelen met koud water) een klein scheutje olijfolie, knoflook en basilicum (bij voorkeur verse, gedroogde kruiden kun je het best voor je gaat beginnen vast laten weken in de olijfolie).
Schep de saus door de pasta en voeg tot slot de vis toe. Doe het geheel in een (ovenvaste) schaal en warm het even op in de oven of magnetron.
Bestrooi het geheel vlak voor opdienen met wat fijngesneden peterselie.
Bij dit gerecht serveer je spinazie (à la crème met wat knoflook en Parmezaanse kaas krijgt deze een Italiaans tintje) of broccoli.