RECEPT GEROOSTERDE KNOFLOOK ROOMSAUS

Recept voor een lekkere knoflooksaus die een zachte knoflooksmaak heeft.

Saus gerecht uit Italie , geschikt voor voor kerst en andere feestdagen.

Ingredienten

  • 10 teentjes knoflook
  • 2 dl witte wijn
  • 1 takje rosemarijn en tijm
  • 1 sjalotje, gehakt
  • 6 peperkorrels
  • 3 dl room
  • 1 el boter

Bereiding

Smeer de knoflookteentjes in met olijfolie en rooster die bij 180 C ongeveer 30 minuten of tot ze zacht zijn.

Haal de knoflook uit de teentjes en pureer. Doe wijn, tijm, rozemarijn, sjalot en peperkorrels toe aan een steelpannetje. Voeg de gepureerde knoflook ook toe. Breng aan de kook en laten sudderen tot het geheel gereduceerd is tot 3/4. Voeg dan de room toe en breng opnieuw aan de kook, dan laten sudderen tot het gereduceerd is tot de helft. Voeg de boter toe, op smaak brengen met zout en peper. Vlak voor serveren wat verse gehakte peterselie toevoegen als garnering.

Recept 20 keer bezocht en 10 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Bezoekers hebben hier nog geen recensie opgegeven. Voer nu uw reactie in!