RECEPT YAKITORI

Lekkere kipspiesjes, vaak in Nederland japanse sate genoemd. De kids vinden ze top. Ik gebruik zelf vaak kippedijfilet wat voortaan te krijgen is in de supermarkt. Maak lekker veel van de saus, die is heel lang houdbaar.

Gevogelte gerecht uit Japan voor 4 personen, geschikt voor op of bij de barbecue, kinderen of met kinderen te maken.

Ingredienten

  • 1 kg gefileerde kippebouten
  • 4 gewassen en schoongemaakte jonge
  • preitjes
  • Yakitorisaus
  • 4 dl donkere sojasaus
  • 2 dl kippebouillon
  • 2 dl sake
  • 100 g suiker
  • 1 dl mirin

Bereiding

Vermeng de ingrediënten voor de yakitori-saus in een pan en breng de vloeistof aan de kook. Laat de saus 5 minuten zachtjes koken. Laat de saus tot kamertemperatuur afkoelen. Schenk de saus in een hoog schenkkannetje. (Deze hoeveelheid yakitori-saus is voldoende voor een aantal maaltijden. Bewaar de saus goed afgesloten in de koelkast).
Snijd de kip in stukjes van 2 1/2 cm en snijd de preitjes in stukjes van 4 cm lang. Rijg om en om stukjes kip en stukjes prei aan pennen.
Grilleer het gerecht onder regelmatig omdraaien boven een zo heet mogelijke hittebron. Doop, wanneer er vocht uit de stukjes kip druipt, de pennen met kip in de saus en grilleer ze verder. Herhaal deze handeling verschillende malen, tot de kip net gaar is. Zorg ervoor dat de kip niet te gaar wordt, anders wordt hij droog.
Serveer de kip zo warm mogelijk op de pennen en schenk er wat van de yakitori-saus over. Traditioneel
wordt yakitori bestrooid met wat zevenkruiden-peper en dan met de vingers gegeten.

Recept 38 keer bezocht en 59 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Andere recepten die mogelijk interessant zijn

Miso yakitori
 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 8,7 obv 3 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie "Der sta ni bij of het zoete of zoute sojasaus moet zijn"

Japanse sojasaus is in de regel zout, hoeft er dus niet bij te staan als je een beetje weet waar je over praat.
Neem KIKKOMAN natuurlijk gebrouwen sojasaus zonder chemische rommel.

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Der sta ni bij of het zoete of zoute sojasaus moet zijn :/
Aangezien het dikke moet zijn, vermoed ik zoet, maarja....het staat er ni bij....

Datum
Naam
Waardering 9 van 10
Reactie Deze japanse sate's zijn echt hemels. Echt heerlijk, eerlijk waar. Ik heb ze 1 keer gegeten op mijn werk tijdens een jubileumfeestje. Ik heb de smaak te pakken. Aankomende zaterdag liggen ze zeker op de bbq of in de oven.
Vanwege mijn 30ste verjaardag!!!!!

Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Ik heb 9 maanden in Japan gewerkt en het is niet mijn favoriete eten, een van de weinige dingen die ik lekker vond was yakitori en dit recept is echt lekker, ook mijn gasten tijdens onze barbeque waren enthousiast over deze yakitori.

Groeten Hans Peters

Datum
Naam
Waardering 9 van 10
Reactie Niet moeilijk, behalve misschien de ingredienten aankomen.

Het lekkerst op de bbq maar ook in oven of grillpan lekker!